Η Ομάδα 7, που σε μια μόνιμη ερευνητική διαδικασία πειραματίζεται συνδυάζοντας σύγχρονες θεατρικές μεθόδους και τεχνικές με τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της χώρας, συνεχίζει, σε εξέλιξη των Yapi Vol.1 και Yapi Vol.2 που προηγήθηκαν τον Ιούνιο, τη διαδρομή του δυναμικού project για το φθινόπωρο του 2013.

Επαναδομεί το Yapi “A very nice place” Vol.2, το οποίο επανέρχεται στον Κινητήρα Studio και μας καλεί ν’ ακολουθήσουμε τ’ αποτυπώματα της in situ ανθρώπινης εγκατάστασης στην Ακρόπολη, για τις Παρασκευές και τις Κυριακές του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Yapi (λέξη τουρκικής προέλευσης): για την Ομάδα 7 η έννοια του Yapi εμπεριέχει την προοπτική μιας επιτυχημένης ή μιας αποτυχημένης πραγματοποίησης σχεδίου. Η εθνική ταυτότητα, η κληρονομιά, το πολιτιστικό αποτύπωμα, το γιαπί, οι αναβολές και οι αναμονές σε μια διαδρομή που θα συνεχιστεί ως την ανοικοδόμηση…

Το Yapi “A very nice place” επιδιώκει να συνεχίσει την πορεία του, μέσα από διαφορετικούς χώρους και συμβάσεις, ως το καλοκαίρι του 2014, σε διάλογο με εικόνες από την πατρίδα που παλινδρομούν, μουσική υπόκρουση το “χάλι γκάλι” και συνδαιτυμόνες τους εμπνευστές, τους ηθοποιούς, και τα πορτρέτα των προγόνων.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη
Σύμβουλος Δραματουργίας και Επινόησης: Άννα Τσίχλη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ξένια Καλαντζή, Μπρούνο Λολότσι, Δάφνη Αηδόνη
Σχεδιασμός Φωτισμού-Φωτογραφία-Βίντεο: Γιώργος Ζαφειρίου
Eπιμέλεια Κίνησης: Ζωή Σαρίδου
Κοστούμια: Μικέλα Τσόντζου
Σκηνική-Μουσική Επιμέλεια: Ομάδα 7
Ηθοποιοί: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Γιώργος Ανδράκης, Έλενα Γεωργίου, Νίκος Γεωργίου, Σοφία Λιάκου, Μαίρη Λούση, Άννα Παπαδάκη, Μαρία Πίγκου, Γιάννης Τζέμης
Παραγωγή: Ομάδα 7