10 Βιτρίνες της πόλης

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι τη δράση «Πολύ-Άνθρωποι» με στόχο να αναδείξουν την ανυπέρβλητη αξία της ανθρώπινης ύπαρξης και την καθολικότητά της.

10 βιτρίνες καταστημάτων του Πειραιά φιλοξενούν ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας που συναντιούνται με αφορμή τη μητρότητα, την παράδοση, το φόβο, τη φιλία, τον έρωτα, τη ζωή, την εμπιστοσύνη, τον καπιταλισμό, το φανατισμό, τα όνειρα και μας υπενθυμίζουν εκείνες τις στιγμές που το «πολύ» δεν περιγράφει ποσότητα αλλά οικουμενικότητα.

Έλληνες και μετανάστες λοιπόν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και «εκτίθενται» σε 10 διαφορετικές βιτρίνες της πόλης αναπαριστώντας σκηνές που «ξεχειλίζουν» από ζωή και έχουν κέντρο, τί άλλο; Τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο που είναι τα πάθη του. Είναι τα ελαττώματα και τα προτερήματά του μαζί. Είναι τα πάντα και τίποτα. Τον άνθρωπο που είναι ψυχή. Και η ψυχή δεν είναι ποτέ απλώς αρκετή. Η ψυχή είναι «πολύ».

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχαηλία Μουσάκου

Εικαστική επιμέλεια: Εύα Μπόλου

Ηθοποιοί στις βιτρίνες:
Βασιλική Βλαχούλη, Ελένη Βρακά, Δάφνη Γεμελιάρη, Μαγδαλένα Κεραμάρη, Ζέτα Λιάλιου, Δανάη Μπερή, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Ελένη Σταυροπούλου, Δημήτρης Γιαννής, Αποστόλης Ψαρρός

Σε συνεργασία με το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά

Η δράση συμμετέχει στο Φεστιβάλ ΑΤΛΑΣ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

(δελτίο τύπου)