Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετείχε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, με μια ανοιχτή πρόβα της Λίμνης των κύκνων σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η Λίμνη των κύκνων θα παρουσιαστεί από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για οκτώ παραστάσεις, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2018.

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής άφησαν τις αίθουσες δοκιμών και βγήκαν στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Αγορά, για να πραγματοποιήσουν μια μοναδική πρόβα μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος και χορογράφος της Λίμνης των κύκνων είχε τον συντονισμό της πρόβας και παρουσίασε τη χορογραφική του προσέγγιση.

Στην ανοιχτή πρόβα της Λίμνης των κύκνων παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από όλες τις πράξεις του έργου και το κοινό είχε την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει την διαδικασία της εκμάθησης και της τελειοποίησης της χορογραφίας, αλλά και τον κόπο, την δημιουργική αγωνία και την ένταση των προβών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου, είναι μια γιορτή της τέχνης του χορού. Κάθε Οκτώβρη τα πιο σημαντικά Μπαλέτα του Πλανήτη, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να πάρει μια γεύση από την απαιτητική ζωή των χορευτών, την αφοσίωσή τους, τις πρόβες και την κοπιώδη προετοιμασία μεγάλων παραγωγών μπαλέτου.

(δελτίο τύπου)