Η δράση βασίστηκε στο διήγημα «Σα θα γίνουμε άνθρωποι» του Πέτρου Πικρού και συνδέεται με έναν χώρο συνάθροισης θαμώνων της Πλατείας Ομονοίας, ένα καφενείο σε μία από τις πολλές στοές που την περιβάλλουν.  Τραγούδια για τους ήρωες του βιβλίου μας έβαλαν σε ένα παιχνίδι αναζήτησης για σύγχρονους «ήρωες» στη πλατεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη συντροφιά τους.  Η δράση ξεκίνησε και κατέληξε στο καφενείο «Εν Ομονοία» όπου ταιριάζοντας παλιούς και σύγχρονους ήρωες κατασκευασμένους, εμβαθύναμε στην προσωπική μας αντίληψη και εξοικείωση με την πλατεία.  Μια πλατεία που και σήμερα εμπνέει, που και σήμερα φτιάχνει δημιουργικές παρέες, όπως φαίνεται και από τα έργα συνεργασιών της ομάδας μας (2012-2018) που εντάξαμε στη συγκεκριμένη δράση.

Η Νάνσυ Μπούκλη μας υποδέχτηκε και ερμηνεύευσε τραγούδια των Imam Baildi από την παράσταση “Λεπίς” της ομάδας μας σε στίχους Χρήστου Κανελλόπουλου και στη συνέχεια συντόνισε την συζήτηση που ακολούθησε.  Προηγήθηκε ξενάγηση στην πλατεία με τραγούδια για ανθρώπους της σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους Χρήστου Κανελλόπουλου και με την ψηφιακή εφαρμογή The Village Omonia της Company New Heroes σε συνεργασία με την ομάδα μας και τους Ασημίνα Κορδατζή, Άννα Λιόλου, Βίκτωρ Μαλίστας, Μαρίνα Μερσιάδου, Χριστίνα Μητσέλου.

Ήταν η τρίτη  από μια σειρά δράσεων που συνδέουν το έργο σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών με τόπους της Αθήνας, ενισχύοντας την βιωματική σύνδεση του Αθηναίου με το βιβλίο, αλλά και αναδεικνύοντας μέσω του βιβλίου, τους τόπους αυτούς. Επιπλέον το βιβλίο γίνεται η αφετηρία συλλογικής δράσης και έκφρασης γύρω από θέματα της ζωής μας στην πόλη και της διαχείρισης το ελεύθερου χρόνου.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος #UrbanDig_Ushakova της ομάδας Όχι Παίζουμε.

Tο πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).